...
 
 

Gastronomija Lokve

Gastronomija in turizem imajo veliko skupnega, tako da je razvoj enega brez drugega skoraj nepredstavljivo. Če se vrnemo nekaj let v preteklosti, je turizem znašal ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ter ogled naravnih lepot, kot so nacionalni parki, naravni parki, in splošno krajine, ki se ve, da je lepa. Če sreče ekipe, vendar je na njegovo potovanje spremlja lep čas, mu je uspelo, da bodo imeli polno sijaj naravnih lepot, sicer pa, lahko rečemo z gotovostjo, da je v celoti užival študijo kulturne in naravne lepote. Kot je povečal življenjski standard, povečati je treba ponuditi različne vsebine v turizmu. Eden od najbolj udoben način za spoznavanje ljudi s kulturo in način življenja ljudi na določenem območju, je s hrano. Tako je poleg lepega vremena in naravne lepote na voljo v turistični industriji in gastronomije. S pomočjo različnih kulinaričnih dobrot lahko gost ali turistične seznanjeni z dobrotami, ki so doma v mestu, ki jih predstavljamo. Skozi lahko stare avtentične jedi videli, kako se življenje na tem območju, ko je izgledal kot kakšen živil uporabljajo in kakšne metode priprave hrane so znani, raznolikost rastlinskih in živalskih vrst na tem območju, tako na podeželju in v mestih, celinskih in obalnih, lahko vsak obrok povedati, zgodovinsko in kulturno zgodbo.

Lokve su naselje u Gorskom Kotaru jugozapadno od Delnica, blizu autoceste Zagreb - Rijeka. Poznato je po rječici Lokvarke i Lokvarskom jezeru. Također, u okolici Lokava su prekrasni netaknuti krajolici – špilja Lokvarka i Park šuma Golubinjak.
Turizam u Lokvama ima tradiciju od početka XX. stoljeća, a osobito se razvija nakon izgradnje akumulacije Omladinskog (Lokvarskog) jezera. U Lokvama postoji mogućnost organiziranog lova, ribolova, planinarskih izleta i pogoda planinskim vrhovima. Posebice je razvijen ribolov i lov, i na tome se bazira njihov turizam. Apartmani, kuće za odmor, sobe i pansioni su najveći dio smještajne ponude u Lokvama. Restorani i konobe izdvajaju iz svoje gastronomske ponude goranske specijalitete: žablji kraci, divljač i ostalo.
Lokvarsko jezero je akumulaciono jezero koje napravljeno izgradnjom brane 1954. godine, savršeno se uklopilo u okoliš koji ga okružuje. Pogodno je za sporski ribolov, te od brojnih riba koje obitavaju izdajaju se pastrve, šaran, klen, karas i druge. Na Lokvarskom jezeru organiziraju se brojne regate, susret planinara, biciklista te natjecanje u podvodnoj orijentaciji. Obala jezera pogodna je za šetnju ili vožnju biciklon i tako ćete najbolje upoznati...

 

Gastronomija Lokve Ponudba