...
 
 

Gastronomija Konjic

Gastronomija in turizem imajo veliko skupnega, tako da je razvoj enega brez drugega skoraj nepredstavljivo. Če se vrnemo nekaj let v preteklosti, je turizem znašal ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ter ogled naravnih lepot, kot so nacionalni parki, naravni parki, in splošno krajine, ki se ve, da je lepa. Če sreče ekipe, vendar je na njegovo potovanje spremlja lep čas, mu je uspelo, da bodo imeli polno sijaj naravnih lepot, sicer pa, lahko rečemo z gotovostjo, da je v celoti užival študijo kulturne in naravne lepote. Kot je povečal življenjski standard, povečati je treba ponuditi različne vsebine v turizmu. Eden od najbolj udoben način za spoznavanje ljudi s kulturo in način življenja ljudi na določenem območju, je s hrano. Tako je poleg lepega vremena in naravne lepote na voljo v turistični industriji in gastronomije. S pomočjo različnih kulinaričnih dobrot lahko gost ali turistične seznanjeni z dobrotami, ki so doma v mestu, ki jih predstavljamo. Skozi lahko stare avtentične jedi videli, kako se življenje na tem območju, ko je izgledal kot kakšen živil uporabljajo in kakšne metode priprave hrane so znani, raznolikost rastlinskih in živalskih vrst na tem območju, tako na podeželju in v mestih, celinskih in obalnih, lahko vsak obrok povedati, zgodovinsko in kulturno zgodbo.

Konjic leži na reki Neretvi, 60 km od Sarajeva neposredno ob Jablaničkom jezeru. Mesto je obkrožen največjim
Planinskim masivima v Bosni in Hercegovina: Prenj(2102 m), Bjelašnica (2067 m) in Bitovinija (1744 m). Je eden od najstarejših mest v Bosni in Hercegovini, katero področje je kontinuirano naseljeno več kot 400 let.Konjic je že v srednem stoletju znan po lesnem rezbarstvu, katera tradicija se je obdržala vse do današnjega dne. V starem delu mesta se nahajajo številni spomeniki kulture medtem ko je hram in kip boga najden v Konjicu 1897. leta edinstven v zgodovini svetskega mitraizma. Konjic in okolica kot ena od največjih občin po površini v Bosni in Hercegovini privlačni so za počitnice poleti in pozimi: ribolov na Neretvi, Raketnici, Neretvici, Trešanici, Boračkom in Jablaničkem jezeru, lov na planinah Prenja, Bitovinje, Visočice, in predvsem znamenite narodne specijalitete – janje na ražnju in pod peko, in naravna sveža riba. Reka Neretva uz svojo čistočo očarava po svoji smaragdno zeleni barvi katero teško najdemo v drugim rekama. Neretva svojom
lepotom privlači mnoge domače in tuje turiste. Jablaničko jezero je jezero ki ima posebne...

 

Gastronomija Konjic Ponudba