...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Dubrovnik

 

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Dubrovnik, Aktivni turizem Dubrovnik, Kultura Turizem Dubrovnik Kot tudi Gastronomija Dubrovnik, Nočno življenje Dubrovnik, Prenosi Dubrovnik.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Dubrovnik

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Dubrovnik Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Dubrovnik je mesto, pristanišče in sedež Dubrovačko-neretvanske županije in turistično središče južne Dalmacije. Po ureditivi pristanišča v zalivu Gruž se je naselje razširilo v smer proti staremu mestu. Nastalo je enotno mesto, ki je seglo zunaj obzidja še na polotok Lapad, podnožje hriba Srđ in v smeri proti Župi. Dubrovnik je mesto z enkratno politično in kulturno zgodovino, zato je uvrščen v UNESCO-v seznam svetovne dediščine. Izjemno naravno okolje, ohranjena kulturna in arhitekturna dediščina, ekološki standard, turistična izvirnost in visok prometni standard so ga naredili privlačnega v vseh letnih časih. Vrhunec bogatega kulturno - umetniškega življenja mesta je Dubrovniški letni festival, ki je tradicionalna prireditev že od leta 1950. Večina hotelov leži na polotoku Lapad in na območju Ploč, nekateri od njih so še v obnavljanju od posledic domovinske vojne.
Dubrovnik naj bi nastal v prvi polovici 7.stoletja po propadu bližnjega Epidauruma, današnjega Cavtata. Že ob koncu 8. stoletja je bil utrjen z obzidjem. V 13. stoletju se je...

 

Dubrovnik - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba