...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Otok Lastovo

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Otok Lastovo, Aktivni turizem Otok Lastovo, Kultura Turizem Otok Lastovo Kot tudi Gastronomija Otok Lastovo, Nočno življenje Otok Lastovo, Prenosi Otok Lastovo.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Otok Lastovo

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Otok Lastovo Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Otok Lastovo je hriboviti otok v južnodalmatinski otoški skupini z najvišjo točko na vrhu Hum (415m). Med griči ležijo kraške doline in polja. Ozek obalni pas je kamnit, sicer pa je otok poraščen. Naselji Lastovo na severu in Uble na jugozahodu povezuje cesta. Prebivalci se ukvarjajo s poljodelstvom, vinogradištvom, gojenjem oljk, sadjarstvom, pomorstvom, ribištvom, ter vedno bolj tudi turizmom.

Otok Lastovo obkroža vrsta otočkov in čeri. Manjšnji otok Prežba povezuje z Lastovim most; na lastovski strani je naselje Pasadur. Med Prežbo in Lastovim sta pred burjo zavarovana zaliva in dobri sidrišči Velo in Malo jezero (tudi Velji in Mali lago). Zahodno od Prežbe sta še otočka Mrčara (morje okrog njega je zanano po jastogih) in Kopište, ki ima na severozahodu širok zaliv, primeren za sidrenje manjših plovil in nekaj peščanih plaž. Severovzhodno od otoka Lastova je skupina otočkov in čeri, med njimi je po peščenih plažah znan Saplun.

Lastovo je glavno in največje naselje na otoku. Leži na strmem pobočju v...

 

Otok Lastovo - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba