...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Cavtat

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Cavtat, Aktivni turizem Cavtat, Kultura Turizem Cavtat Kot tudi Gastronomija Cavtat, Nočno življenje Cavtat, Prenosi Cavtat.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Cavtat

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Cavtat Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Cavtat je turistično središče najbolj južnega dela hrvaške jadranske obale in eno najlepših majhnih mest na vzhodni Jadranski obali. Cavtat je mesto prijetnega podnebja, bujnega rastja, slikovitih plaž, rekreacijskih in športnih naprav in zgledne kulinarike. Polotok Rat zapira severno cavtatsko pristanišče v zalivu Tiha, ki je odlično zaklonišče pred jugom, toda burji je povsem izpostavljeno. Sprahajalne poti po borovem gozdu so dolge kar 7 km. V Cavtatu so številne hiš in vilah z apartmaji in sobah.
Današnji Cavtat je naslednik grškega Epidaurusa. Mesto je bilo utrjeno z obzidjem, ki so ga ob koncu 19. stol. začeli podirati. Frančiškanska cerkev Gospa od Cavtata je gotsko-renesančna stavba s slikami starih dubrovniških mojstrov in pomembnega slikarja Vlahe Bukovca iz 19.-20. stol., samostanska klavzura je iz 1483. V baročni župnijski cerkvi sv. Nikole iz 1732 so leseni oltarij, v župnišču pa slikarska zbirka.

...
 

Cavtat - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba