...
 
 

Prireditve in zabave Dubrovnik

 

Zabavne vsebine so danes pomemben del turizma. Kot turizem napreduje, je potreba po vsebini turiste časa, porabljenega na bolj zabaven in prijeten način. Tako je potreba po zabavnih vsebin spodbudilo različne projekte, ki se osredotoča na igranje turistov, kot so gledališke predstave, koncerte, športne aktivnosti, različnih tekmovanjih, festivalih in mnogi drugi. Široka paleta zabavnih vsebin nudimo turistom napolnjena počitnice in veliko srečnih spominov.

Dubrovnik je mesto, pristanišče in sedež Dubrovačko-neretvanske županije in turistično središče južne Dalmacije. Po ureditivi pristanišča v zalivu Gruž se je naselje razširilo v smer proti staremu mestu. Nastalo je enotno mesto, ki je seglo zunaj obzidja še na polotok Lapad, podnožje hriba Srđ in v smeri proti Župi. Dubrovnik je mesto z enkratno politično in kulturno zgodovino, zato je uvrščen v UNESCO-v seznam svetovne dediščine. Izjemno naravno okolje, ohranjena kulturna in arhitekturna dediščina, ekološki standard, turistična izvirnost in visok prometni standard so ga naredili privlačnega v vseh letnih časih. Vrhunec bogatega kulturno - umetniškega življenja mesta je Dubrovniški letni festival, ki je tradicionalna prireditev že od leta 1950. Večina hotelov leži na polotoku Lapad in na območju Ploč, nekateri od njih so še v obnavljanju od posledic domovinske vojne.
Dubrovnik naj bi nastal v prvi polovici 7.stoletja po propadu bližnjega Epidauruma, današnjega Cavtata. Že ob koncu 8. stoletja je bil utrjen z obzidjem. V 13. stoletju se je začela načrtna izgradnja mesta. Mestna hrbtenica, najlepša ulica in mestno središče postane Stradun (Placa). Na Stradunu se je odvijalo mestno...

 

Prireditve in zabave Dubrovnik Ponudba