Restavracij z morskimi sadeži Hrvaška
Za razliko od gostiln s tradicionalno lokalno kulinarično-hrano in vino, morski sadeži restavracije nudijo širok izbor ribjih jedi, pripravljene na različne načine, z drobnimi desertna vina. Tako, restavracija ribe pripraviti kuhano in ocvrte jedi iz svežih rib, lignjev in hobotnice, in različne vrste školjke, pripravljene na različne načine. Več restavracij z morskimi sadeži zaposlujejo kuharji mojstri kuhinje, specializirano za ribje jedi, ki jih pripravljajo in služijo jedi razlikujejo, zato je priljubljenost in postrežbo ribja restavracija zaslug kuhar in njegove sposobnosti.
Hrvaška, z glavnim mestom Zagreb, se nahaja na križišču poti med Srednjo Evropo in Sredozemljem. Odlikuje jo naravna lepota, bogata kultura in tradicija. Vpliv mediteranske kulture prepoznamo v številnih spomenikih iz obdobja antike, starorimskega obdobja in zgodnjega srednjega veka. Hrvaška ponuja vrsto turističnih rekreacij, od letovanja na morju, lova, ribolova, planinarjenja, turnih pohodov in kolesarjenja, zdraviliškega turizma in ogledovanja ter občudovanja starih kulturnih spomenikov. Sodobna turistična ponudba je dolga, a začeli so jo Avstrijci, katerim je dolgo pripadala skoraj vsa vzhodno jadranska obala. U Hrvaški lahko na majhnih razdaljah doživimo morje, kras, planine porasle z gozdovi in več izrednih naravno in kulturnih znamenitosti, vpisanih v seznam svetovne deiščine. Hrvaška združuje želje sodobnih nomadov, da si odpočijejo, rekreirajo, zavajo in obogatijo duh. Hrvaška je prekrasna dežela mediteranskih mest, nedotaknjene narave, številnih otočkov in nepozabnih narodnih parkov. Gostoljubnost ljudi, toplo, čisto in modro morje, lepa mesta, idilične vasi so užitek za vsakega človeka. Hrvaška nudi številne apartmaje in sobe v družinskim hišah in vilah, kmečki turizem, hotele, kampe, restavracije, konobe, zabavo in rekreacijo. Hrvaška se deli na regije: Istra, Kvarner, Severna Dalmacija...