...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Čakovec

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Čakovec, Aktivni turizem Čakovec, Kultura Turizem Čakovec Kot tudi Gastronomija Čakovec, Nočno življenje Čakovec, Prenosi Čakovec.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Čakovec

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Čakovec Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Čakovec, je mesto evropskega duha in prijetnih ljudi, nastanjen v središču Međimurja.
Međimurje je obdarjeno mnogim naravnim lepotam, bogato kulturno dediščino in številno sodobno vsebino. Ta lepi krajobraz na krajnem severu Hrvaške nahaja se v kotičku omejenem rekama Dravom in Murom, ki je v tem delu Hrvaške in naravna meddržavna meja s sosednimi državama Slovenijo in Mađarsko. Ne obstaja gospodinjstvo brez skrbno urejene hiše. Cvetni vrtovi so pred hišo in ograji ob cesto. Zavedajoči kaj pomeni živeti v soglasnosti s naravo, Međimorci betonske in železne ograje zamenjajo zeleno živo mejo, berberisom ali čempresom, tako da lahko večkrat slišimo kako Međimurje, zaradi lepote in urejenosti, kličejo majhno hrvaško Švico.
Mesto Čakovec je županijsko središče s 17.000 stanovalcev, katera se zgodovina prepleta s zgodovino Međimurja. Županija je razdeljena na 21 občin, razen Čakovca status mesta imajo Prelog in Mursko Središče.
Najstarejši del Čakovca je tudi središnja turistična atrakcija, Stari grad, obnovljen do današnjih dni. To je mesto tvrdnjava, obkrožena hortokulturnim spomenikom odnosno...

 

Čakovec - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba