...
 
 

Zdravstveni turizem Čakovec

Zdravstveni turizem, saj je ena izmed najstarejših oblik turizma zelo pomembno vlogo v življenju sodobnega človeka. Glede na danes račun je način življenja in splošno zanemarjanje zdravja v zgodnjih in srednjih letih človekovega življenja, lahko opišemo zdravstvenega turizma kot idealno kombinacijo prijetno in koristno. Nepravilna prehrana, premalo gibanja, pretirano stres in onesnažen zrak sam kot eden od glavnih vzrokov za številne bolezni v človeškem življenju. Splošno znano je, da je tišina, preživljanje časa v naravi, pravilna prehrana in rekreacija imelo pozitiven učinek na zdravje ljudi, in sem se razveselila v življenju. Prihaja zdravstvenega turizma. Sam zdravstveni turizem lahko razdelimo v tri glavne skupine; zdraviliškemu, morje in klimatsko napravo. Zdraviliški turizem, kot smo mi, in beseda sama po sebi vzbuja, pomeni, da gre za spa in uživajo različne zdravo in sproščujoče okolje in dejavnosti, kot so kopanje v zdravilnim blatom, termo-mineralne vode, naftalen, vegetacijo, in hoja po poti, ki so obkrožene lepe raznolike rastlinske vrste in naravne krajine, vsi povezani v prijeten dopust. Poleg teh sproščujočih dejavnosti, zdravstveni turizem vključuje tudi mirno in tiho počitek in zdravo prehrano. Pogosto je vse to mogoče dalo vključiti v enega od krajev, ki se ukvarja z zdravstvenim turizmom, tako da priključite idilični dopust, ki ga spremlja zdravo življenje, res ni težko. Marine in klimatsko zdravilišče turizem, čeprav so podobni, se razlikujejo v ponudbi vsebin. Marine zdravstveni turizem ima prednost v smislu zdravja, ker nekateri, ki sprošča kot misel na morje, vonj po soli v zraku, zdravilnih morskih rastlin, čistega zraka v morskih območij, in sama prehrana, ki je zdrav in ne continental. Ampak, da ne bi bilo overshadowed'm podnebnih zdravstveni turizem, moramo imeti v mislih, da zgolj sprememba kulise in ostanem v naravi in ​​svežem zraku dovolj enkrat, da bi lahko še naprej normalno življenje. Poleg glavne skupine zdraviliški turizem, zdravstveni turizem ponuja mešanico naravnega zdravja, povezanih lepoto skozi več kategorij, kot so lepotne kirurgije, dermatologije, medicinskega wellnessa, ortopediji in zobozdravstvu. S ponudbo te zdravje turistične dejavnosti postaja vse bolj konkurenčen, in pisarne in krajih, ki ponujajo te dejavnosti pogosto pohvali odlično osebje in dobro opremljene pisarne, vsi povezani na počitnice po dostopni ceni.

Čakovec, je mesto evropskega duha in prijetnih ljudi, nastanjen v središču Međimurja.
Međimurje je obdarjeno mnogim naravnim lepotam, bogato kulturno dediščino in številno sodobno vsebino. Ta lepi krajobraz na krajnem severu Hrvaške nahaja se v kotičku omejenem rekama Dravom in Murom, ki je v tem delu Hrvaške in naravna meddržavna meja s sosednimi državama Slovenijo in Mađarsko. Ne obstaja gospodinjstvo brez skrbno urejene hiše. Cvetni vrtovi so pred hišo in ograji ob cesto. Zavedajoči kaj pomeni živeti v soglasnosti s naravo, Međimorci betonske in železne ograje zamenjajo zeleno živo mejo, berberisom ali čempresom, tako da lahko večkrat slišimo kako Međimurje, zaradi lepote in urejenosti, kličejo majhno hrvaško Švico.
Mesto Čakovec je županijsko središče s 17.000 stanovalcev, katera se zgodovina prepleta s zgodovino Međimurja. Županija je razdeljena na 21 občin, razen Čakovca status mesta imajo Prelog in Mursko Središče.
Najstarejši del Čakovca je tudi središnja turistična atrakcija, Stari grad, obnovljen do današnjih dni. To je mesto tvrdnjava, obkrožena hortokulturnim spomenikom odnosno lepim parkom v katerem je kip sv.Jeronima. Bogato zgodovino Čakovca in Međimurja od pozablenja čuva Muzej nastanjen v Starem gradu...

 

Zdravstveni turizem Čakovec Ponudba