...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Terme Bled

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Terme Bled, Aktivni turizem Terme Bled, Kultura Turizem Terme Bled Kot tudi Gastronomija Terme Bled, Nočno življenje Terme Bled, Prenosi Terme Bled.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Terme Bled

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Terme Bled Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Slovenija ima en sam otok, a je ta s svojo samosvojostjo privlačnejši od marsikaterega otočja. V zavetju slikovitih gora kraljuje sredi alpskega jezera. S svojo očarljivostjo je že stoletja simbol kraja, v katerega se radi vračajo gostje z vsega sveta. Ta kraj, ki obstaja že tisoč let, je BLED.

Na otoku sredi jezera so davni slovenski predniki častili Živo, staroslovansko boginjo ljubezni in plodnosti. Za njimi so na otok k Sveti Mariji prihajali romarji. Pred tisočletjem, 10. aprila 1004, pa je bil prvič omenjen tudi kraj Bled. Sveti nemški cesar Henrik II ga je tedaj podaril škofu iz Brixna. V srednjem veku je kraj cvetel na račun romarjev, v 19. stoletju pa so jih nadomestili prvi pravi turisti. Švicarski Arnold Rikli je v blagodejnem podnebju ter v jezerski in termalni vodi pod gradom odkril vir zdravja in dobrega počutja. Njegovo zdraviliško ponudbo naravne hidropatije so domačini dopolnili s penzioni in hoteli. Kraj, ki je bil že na začetku 20. stoletja...

 

Terme Bled - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba