...
 
 

Gastronomija Terme Bled

 
 

Gastronomija in kulinarični turizem sta okusen način za odkrivanje kulture, tradicije in lokalnih dobrot. Doživi nepozabna gastronomska doživetja z degustacijami vin, kuharskimi tečaji, turami ulične hrane in vrhunsko kulinariko.

Na naši platformi lahko enostavno rezerviraš gastronomske izkušnje, s preverjenimi gostitelji in takojšnjo razpoložljivostjo. Iščeš avtentične kuharske delavnice ali razvajanje z vrhunskimi jedmi? Pri nas boš našel popolno doživetje.

Kulinarični turizem te poveže z bistvom kraja – njegovo hrano. Obišči tržnice, poskusi domače jedi ali se pridruži turam, ki jih vodijo kuharski mojstri.

Primerjaj ocene, preveri razpoložljivost in rezerviraj svoje gastronomično doživetje še danes. Naj vsak grižljaj pripoveduje svojo zgodbo!

Slovenija ima en sam otok, a je ta s svojo samosvojostjo privlačnejši od marsikaterega otočja. V zavetju slikovitih gora kraljuje sredi alpskega jezera. S svojo očarljivostjo je že stoletja simbol kraja, v katerega se radi vračajo gostje z vsega sveta. Ta kraj, ki obstaja že tisoč let, je BLED.

Na otoku sredi jezera so davni slovenski predniki častili Živo, staroslovansko boginjo ljubezni in plodnosti. Za njimi so na otok k Sveti Mariji prihajali romarji. Pred tisočletjem, 10. aprila 1004, pa je bil prvič omenjen tudi kraj Bled. Sveti nemški cesar Henrik II ga je tedaj podaril škofu iz Brixna. V srednjem veku je kraj cvetel na račun romarjev, v 19. stoletju pa so jih nadomestili prvi pravi turisti. Švicarski Arnold Rikli je v blagodejnem podnebju ter v jezerski in termalni vodi pod gradom odkril vir zdravja in dobrega počutja. Njegovo zdraviliško ponudbo naravne hidropatije so domačini dopolnili s penzioni in hoteli. Kraj, ki je bil že na začetku 20. stoletja najlepše zdravilišče tedanjega cesarstva, je privlačil evropsko aristokratsko elito. Po II. svetovni vojni je bila tu ena najlepših protokolarnih rezidenc...

 

Gastronomija Terme Bled Ponudba