...
 
 

Gastronomija Terme Bled

Gastronomija in turizem imajo veliko skupnega, tako da je razvoj enega brez drugega skoraj nepredstavljivo. Če se vrnemo nekaj let v preteklosti, je turizem znašal ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ter ogled naravnih lepot, kot so nacionalni parki, naravni parki, in splošno krajine, ki se ve, da je lepa. Če sreče ekipe, vendar je na njegovo potovanje spremlja lep čas, mu je uspelo, da bodo imeli polno sijaj naravnih lepot, sicer pa, lahko rečemo z gotovostjo, da je v celoti užival študijo kulturne in naravne lepote. Kot je povečal življenjski standard, povečati je treba ponuditi različne vsebine v turizmu. Eden od najbolj udoben način za spoznavanje ljudi s kulturo in način življenja ljudi na določenem območju, je s hrano. Tako je poleg lepega vremena in naravne lepote na voljo v turistični industriji in gastronomije. S pomočjo različnih kulinaričnih dobrot lahko gost ali turistične seznanjeni z dobrotami, ki so doma v mestu, ki jih predstavljamo. Skozi lahko stare avtentične jedi videli, kako se življenje na tem območju, ko je izgledal kot kakšen živil uporabljajo in kakšne metode priprave hrane so znani, raznolikost rastlinskih in živalskih vrst na tem območju, tako na podeželju in v mestih, celinskih in obalnih, lahko vsak obrok povedati, zgodovinsko in kulturno zgodbo.

Slovenija ima en sam otok, a je ta s svojo samosvojostjo privlačnejši od marsikaterega otočja. V zavetju slikovitih gora kraljuje sredi alpskega jezera. S svojo očarljivostjo je že stoletja simbol kraja, v katerega se radi vračajo gostje z vsega sveta. Ta kraj, ki obstaja že tisoč let, je BLED.

Na otoku sredi jezera so davni slovenski predniki častili Živo, staroslovansko boginjo ljubezni in plodnosti. Za njimi so na otok k Sveti Mariji prihajali romarji. Pred tisočletjem, 10. aprila 1004, pa je bil prvič omenjen tudi kraj Bled. Sveti nemški cesar Henrik II ga je tedaj podaril škofu iz Brixna. V srednjem veku je kraj cvetel na račun romarjev, v 19. stoletju pa so jih nadomestili prvi pravi turisti. Švicarski Arnold Rikli je v blagodejnem podnebju ter v jezerski in termalni vodi pod gradom odkril vir zdravja in dobrega počutja. Njegovo zdraviliško ponudbo naravne hidropatije so domačini dopolnili s penzioni in hoteli. Kraj, ki je bil že na začetku 20. stoletja najlepše zdravilišče tedanjega cesarstva, je privlačil evropsko aristokratsko elito. Po II. svetovni vojni je bila tu ena najlepših protokolarnih rezidenc...

 

Gastronomija Terme Bled Ponudba