...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Omiš

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Omiš, Aktivni turizem Omiš, Kultura Turizem Omiš Kot tudi Gastronomija Omiš, Nočno življenje Omiš, Prenosi Omiš.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Omiš

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Omiš Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Omiš je mesto in pristanišće ob lepem izlivu reke Cetine v morje, čez katerega vodi sodoben most. Stari i novi del naselja sta povsem ločena. Stari Omiš pod golimi strmimi stenami je mesto ozkin ulic z majhnimi trgi. Zahodno je kilometar dolga peščena plaža in pred njo široka plitvina z nanosi reke Cetine. Pogoje za ugoden in miren oddih nudijo v apartmajih in zasebnih sobah bližnji kraji vzdolž jugovzahodne obale. To so Stanići, Čelina, Mimice, Marušići in Pisak.
Ombočje Omiša je naseljeno od prazgodovine. Iz rimskega obdobja so ostanki naselja Oneum v vasi Borak nad Omišem. V srednjem veku je bil Omiš do 15.stoletja utrjeno mesto pod hrvaškimi vladarji in je slovel kot znano gusarsko oporišče. Pod beneško oblast je prišel sred 15. stoletja ; iz tega obdobja je razvalina trdanjave Starigrad (Fortica) na skalni polici nad mestom. V starem mestnem jedru so ohranjeni deli srednjeveškega obzidja z mestnimi vrati. Iz 16. stoletja je več baročnih stavb, med njimi cerkev...

 

Omiš - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba