...
 
 

Gastronomija Komiža

 

Gastronomija in turizem imajo veliko skupnega, tako da je razvoj enega brez drugega skoraj nepredstavljivo. Če se vrnemo nekaj let v preteklosti, je turizem znašal ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ter ogled naravnih lepot, kot so nacionalni parki, naravni parki, in splošno krajine, ki se ve, da je lepa. Če sreče ekipe, vendar je na njegovo potovanje spremlja lep čas, mu je uspelo, da bodo imeli polno sijaj naravnih lepot, sicer pa, lahko rečemo z gotovostjo, da je v celoti užival študijo kulturne in naravne lepote. Kot je povečal življenjski standard, povečati je treba ponuditi različne vsebine v turizmu. Eden od najbolj udoben način za spoznavanje ljudi s kulturo in način življenja ljudi na določenem območju, je s hrano. Tako je poleg lepega vremena in naravne lepote na voljo v turistični industriji in gastronomije. S pomočjo različnih kulinaričnih dobrot lahko gost ali turistične seznanjeni z dobrotami, ki so doma v mestu, ki jih predstavljamo. Skozi lahko stare avtentične jedi videli, kako se življenje na tem območju, ko je izgledal kot kakšen živil uporabljajo in kakšne metode priprave hrane so znani, raznolikost rastlinskih in živalskih vrst na tem območju, tako na podeželju in v mestih, celinskih in obalnih, lahko vsak obrok povedati, zgodovinsko in kulturno zgodbo.

Komiža je grad koji se nalazi na zapadnoj strani otoka Visa. Naselje je osnovano još za vrijeme Mletaka. Što se tiče povezanosti sa kopnom ima direktnu trajektnu vezu sa Splitom i to preko grada Visa. Komižani su poznati po svojoj ribarskoj tradiciji. Nekad je Komiža imala čak 7 tvornica za preradu ribe, no poslije Drugog svjetskog rata tvornice su u potpunosti uništene.

Što se tiče smještaja za inozemne i domaće goste u ponudi se nalaze hotel i privatni apartmani dostupni u bilo koje doba godine.

 

Gastronomija Komiža Ponudba