...
 
 

Gastronomija Kali

Gastronomija in turizem imajo veliko skupnega, tako da je razvoj enega brez drugega skoraj nepredstavljivo. Če se vrnemo nekaj let v preteklosti, je turizem znašal ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ter ogled naravnih lepot, kot so nacionalni parki, naravni parki, in splošno krajine, ki se ve, da je lepa. Če sreče ekipe, vendar je na njegovo potovanje spremlja lep čas, mu je uspelo, da bodo imeli polno sijaj naravnih lepot, sicer pa, lahko rečemo z gotovostjo, da je v celoti užival študijo kulturne in naravne lepote. Kot je povečal življenjski standard, povečati je treba ponuditi različne vsebine v turizmu. Eden od najbolj udoben način za spoznavanje ljudi s kulturo in način življenja ljudi na določenem območju, je s hrano. Tako je poleg lepega vremena in naravne lepote na voljo v turistični industriji in gastronomije. S pomočjo različnih kulinaričnih dobrot lahko gost ali turistične seznanjeni z dobrotami, ki so doma v mestu, ki jih predstavljamo. Skozi lahko stare avtentične jedi videli, kako se življenje na tem območju, ko je izgledal kot kakšen živil uporabljajo in kakšne metode priprave hrane so znani, raznolikost rastlinskih in živalskih vrst na tem območju, tako na podeželju in v mestih, celinskih in obalnih, lahko vsak obrok povedati, zgodovinsko in kulturno zgodbo.

Kali je najveće mjesto na otoku Ugljanu koji se nalazi u zadarskom arhipelagu. Prvi put se spominje u jednom dokumentu još davne 1299. godine. Kali je mjesto najpoznatijih ribara na Jadranu. U mjestu se nalaze dvije male lučice pune ribarskih brodova. Starogradsku jezgru karakteriziraju uske uličice i kamene kuće u dalmatinskom stilu. Na vrhu starogradske jezgre nalazi se crkva Sv. Lovre koji je ujedno i zaštitnik mjesta.

Kali je povezan sa Zadrom sa stalnom trajektnom vezom.

Osim što se bave ribarstvom Kaljani su sve više orijentirani prema turizmu te sve više kuća sadrži apartmane i sobe za goste tijekom ljetne sezone.

 

Gastronomija Kali Ponudba