Gastronomija Bjelovar
Gastronomija in turizem imajo veliko skupnega, tako da je razvoj enega brez drugega skoraj nepredstavljivo. Če se vrnemo nekaj let v preteklosti, je turizem znašal ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ter ogled naravnih lepot, kot so nacionalni parki, naravni parki, in splošno krajine, ki se ve, da je lepa. Če sreče ekipe, vendar je na njegovo potovanje spremlja lep čas, mu je uspelo, da bodo imeli polno sijaj naravnih lepot, sicer pa, lahko rečemo z gotovostjo, da je v celoti užival študijo kulturne in naravne lepote. Kot je povečal življenjski standard, povečati je treba ponuditi različne vsebine v turizmu. Eden od najbolj udoben način za spoznavanje ljudi s kulturo in način življenja ljudi na določenem območju, je s hrano. Tako je poleg lepega vremena in naravne lepote na voljo v turistični industriji in gastronomije. S pomočjo različnih kulinaričnih dobrot lahko gost ali turistične seznanjeni z dobrotami, ki so doma v mestu, ki jih predstavljamo. Skozi lahko stare avtentične jedi videli, kako se življenje na tem območju, ko je izgledal kot kakšen živil uporabljajo in kakšne metode priprave hrane so znani, raznolikost rastlinskih in živalskih vrst na tem območju, tako na podeželju in v mestih, celinskih in obalnih, lahko vsak obrok povedati, zgodovinsko in kulturno zgodbo.
Bjelovar a town in the Lonja-Ilova basin, in the southern piedmont part of Bilogora. Cultural, administrative and business centre of the Bilo-gora-Moslavina region. Among cultural and historical monuments of this town, built according to physical plans, the most interesting are the Town Museum building, the parish church of St. Theresa with the Historic Archives and the "Preradovi" barracks.
Bjelovar Livestock Exhibition (in September) is the main annual event in the town. Sports grounds and outdoor swimming pools, as well as the surrounding forests (Bilogora) provide various sports and recreational opportunities. The forests are rich in game. There is an abundance of fish in the esma and Plavnica rivers, as well as in the fishponds Siscani, Narta, etc.