...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Sveti Stefan

 

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Sveti Stefan, Aktivni turizem Sveti Stefan, Kultura Turizem Sveti Stefan Kot tudi Gastronomija Sveti Stefan, Nočno življenje Sveti Stefan, Prenosi Sveti Stefan.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Sveti Stefan

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Sveti Stefan Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Na skalnatem poluotoku je nastalo majhno ribiško naselje Sveti Stefan, prvič omenjeno leta 1442. Stoletje kasneje je bil kraj središče obalnega zaledja Paštrović. Prebivalci vasice so počasi zapuščali težko ribiško življenje in se odseljevali po svetu.

Ob koncu druge svetovne vojne je bila že povsem prazna. Po zaslugi nekaj črnogorskih slikarjev so naselje začeli preurejati v hotel. Stare kamene hiše so postale razkošne vile in apartmaji. Leta 1960 je Sveti Steafan tako postal svetovno znano mesto vil in apartmajev najvišjih kategorij. Njegovi gosti so bili tudi državniki, visoki politiki, vrhunski športniki in filmske zvezde.

Ugodno podnebje in lepe peščane plaže so še povzdignile sloves ekskluzivnega letovišča.

V hribovitem svetu nad Svetim Stefanom sta dva znamenita samostana. Višje na planoti je samostan Duljevo, nad glavno cesto pa samostan Praskvica.

...
 

Sveti Stefan - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba