...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Slavonski Brod

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Slavonski Brod, Aktivni turizem Slavonski Brod, Kultura Turizem Slavonski Brod Kot tudi Gastronomija Slavonski Brod, Nočno življenje Slavonski Brod, Prenosi Slavonski Brod.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Slavonski Brod

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Slavonski Brod Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Slavonski Brod se nahaja v Slavoniji in je center Brodsko –posavske županije. Slavonski Brod se je razvil v podnožju Dilja, na mestu kjer se gora zelo približuje Savi, zaradi česar je nizka podvodna cona ob reki zožena pa je mogoč zelo lahek prehod skozi Savo. Plovna pot rekom Savom se koristi še od obdobja Rimljanov.
V Slavonskem brodu so vidni ostanki zgodovine in različne kulture. Nastanjen ob sami obali Save, in ima značilno kulturno dediščino: važna tvrdnjava, vojno in duhovno središče (franjevški samostan s bogato knjižnico).
Gospodarska osnova Slavonskega broda je poljedelstvo, vinogradarstvo, sadovnjaštvo, kovinska (lokomotive, vagoni, mostne konstrukcije), lesna (pohištvo, parket), tekstilna (konfekcija), kožna, živilska(pivovara) industrija, proizvodnja gradbenega materiala (vapno) te tiskarstvo.
V okolici Slavonskega Broda ima nekaj turističnih zanimljivih lokacij: jezero Petnja v podnožju Dinja, ribnjaki Jasinje na Jelas polju itd. Zaradi nedotaknjene narave in bližine reke Save, V Slavonskem brodu se je začel razvijati turizem, največ ribolovni in lovni turizem.
Jelas polje je lovno področje bogato divjadi...

 

Slavonski Brod - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba