Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Sarajevo

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Sarajevo, Aktivni turizem Sarajevo, Kultura Turizem Sarajevo Kot tudi Gastronomija Sarajevo, Nočno življenje Sarajevo, Prenosi Sarajevo.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Sarajevo

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Sarajevo Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Sarajevo je glavno in največje mesto Bosne in Hercegovine in eno od najpomembnejših mest na Balkanu. Ob popisu leta 1991 je imel 450.000 prebivalcev, vendar je zaradi vojne njihovo število upadlo, tako da jih danes ocenjujejo na okoli 350.000. Sedemdeset let pozneje je Sarajevo nastopilo v prijetnejši zgodovinski luči, ko je leta 1984 gostilo zimske olimpijske igre. Danes Sarajevo postaja sodobna evropska prestolnica. Je del kantona Sarajevo, enega od desetih kantonov BiH. V njem so številne pomembne stare zgradbe, kot je mošeja Gazi Husrev-bega in sarajevska katedrala. Poleti v mestu priredijo vsakoletni Sarajevski filmski festival, čez leto pa Baščaršijske noči, Sarajevski zimski festival in Sarajevski festival jazza. Sarajevo danes ponujajo kongresni turizem, ter številne apartmaje, sobe, penzione in hotele.
Sarajevo so leta 1461 ustanovili Otomanski Turki. Svetovno slavo uživa od leta 1914, ko je Gavrilo Princip streljal na Nadvojvodo Franca Ferdinanda in s tem dal Avstriji povod za vojno proti Srbiji, ki je prerasla v I. svetovno vojno. Med...

 

Sarajevo - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba