...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Plitvice

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Plitvice, Aktivni turizem Plitvice, Kultura Turizem Plitvice Kot tudi Gastronomija Plitvice, Nočno življenje Plitvice, Prenosi Plitvice.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Plitvice

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Plitvice Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Nacionalni park skupine 16 povezanih jezer med gorskimi hrbti Male Kapele in Plješevice v Liki. Ustvrajata jih Bijela i Crna rijeka, ki se po združitvi pretočita čez slapove in za slapom Sastavci izlivata v Korano. Vanjo se s 76 m visokim slapom izliva tudi potok Plitvice. Med najvišjim, Prošćanskim jezerom, in najnižim jezerom Novakovića Brod je 136 m višinske razlike. Med zgornjimi jezeri so dolomitni pragovi, na katerih se nabira lehnjak in tvori pregrade. Spodnja jezera so nasatala zaradi podiranja stropov podzemskih jam, skrozi katere je odtekala voda iz zgornjih jezer. Jezera so zaradi naravnih lepot in velikega, bujnega gozdnega območja 1949 razglasili za narodni park s površino 295 m2. UNESCO jih je 1979 uvrstil v seznam svetovne naravne dediščine. Namestitveni objekti so nad jezerom Kozjak. Jezera si je mogoče ogledati peš, ali in s turističnim vlakcem, Kozjak tudi z ladjico.

 

Plitvice - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba