...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Petrovac

 

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Petrovac, Aktivni turizem Petrovac, Kultura Turizem Petrovac Kot tudi Gastronomija Petrovac, Nočno življenje Petrovac, Prenosi Petrovac.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Petrovac

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Petrovac Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Petrovac je staro naselje mestnega tipa, nastalo ob križišču cest, ki vodijo v Budvo, Bar in proti Skadarskem jezeru ter Podgorici. Naselje ob obali se je izoblikovalo ob koncu 18. stoletja. Danes je prijazno, mirno in atraktivno turistično mesto ob peščani obali.

 Srednji vek je pustil v kraju precej dragocenik spomenikov, predsvem sakralne narave. V okolici Petrovca je več naravnih in kulturnih znamenitosti. Ob obali pred mestom sta skalnata otočka Katic in Sveta Nedjelja s cerkvijo. Na skalni polici nad Buljarico so okoli leta 1116 zgradili samostan Gradište. Samostanski kompleks je z obnovami preživel turške napade in požar med drugo svetovno vojno, zdaj pa je odprt za obiskovalce.

 

Petrovac - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba