...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Črnogorsko primorje

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Črnogorsko primorje, Aktivni turizem Črnogorsko primorje, Kultura Turizem Črnogorsko primorje Kot tudi Gastronomija Črnogorsko primorje, Nočno življenje Črnogorsko primorje, Prenosi Črnogorsko primorje.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Črnogorsko primorje

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Črnogorsko primorje Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Črnogorsko primorje velja za najlepši del jadranske obale. Ob meje s Hrvaško do meje z Albanijo na reki Bojani je v zračni črti 73 km, ob razčlenjeni obali pa okoli 250 km. Slikovita krajinska sestavljenka obsega primorje s starimi sredozemskimi naselji, več kot 100 peščenimi, prodnatimi in skalnatimi plažami ter naravno in kulturno izredno razgibano zaledje.
Najpomembnejša naselja s turistično ponudbo ob morju so od severa proti jugu Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Miločer, Sveti Stefan, Petrovac, Sutomore, Bar in Ulcinj, nekatera pa še posebej izstopajo zaradi kulturne dediščine (Budva, Perast, Risan), mesto Kotor je celo vpisano v UNESCOV seznam svetovne dediščine.
Med zalivi je po vseh merilih najbolj zanimiva Boka Kotorska, edini sredozemski zaliv, ki po videzu in obsega spominja na norveške fjorde. Zaradi razčlenjenosti so njegovi deli dobili imena po največjih naseljih: Hercegnovski, Tivatski, Risanski in Kotorski zaliv.
Nad obalo se strmo vzpenjajo gorske verige Orjen, Lovčen, Sutorman in Rumija.
Od naravnih znamenitosti leži najbliže morju...

 

Črnogorsko primorje - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba