...
 
 

Mehiška restavracija Hrvaška

 
 

So zelo priljubljena in mehiške restavracije z mehiško hrano. Izkušnje mehiške kuhinje je zelo vidno, in ploščo je bogata z barvami, ki izhajajo iz zelenjave, sadja in začimb. Ta hrana je zelo pikanten okus in čili in poper je mogoče najti v skoraj vsaki jedi. Osnovna živila, kot so koruza, čili in paradižnik, ki so potomci starodavnih civilizacij Majev in Aztekov. So bili dopolnjeni z španskega ljubezen bombonov, marinade in omake. Mehičani so bili prvi, ki raste avokado in koruzo, in kmalu zatem njegova gastronomija obogatila domači Turčiji, muškatna raca, divjačino, prepelice, golobe, ribe, rake in mehkužce. Tukaj se je rodil in čokolada tudi. Ta živila, skupaj s krompirjem, čilija, buče, paradižnik in fižol, so podlaga za mehiške kulinarike. Zelo priljubljena jed je, burrito jedo pšenico tortilla napolni s skoraj vseh možnih prehiteli. Koruza najpogosteje uporabljajo sestavine mehiške kuhinje. Cela zrna so kuhani v krepko juho, imenovano pozole. Zrna so zmleti v grobo moko (razlog harina), ki bi bile tamale, paketov, polnjene z mesom ali zelenjavo, ki kuhamo lahko pari zavit v koruzno ali banana leaf. Ta kuhinja je značilna svežega sadja in zelenjave. Zahvaljujoč podnebnih razmer v Mehiki skoraj vsak užitnih rastlin se lahko gojijo nekje v določenem letnem času. Izbira je ogromna, od avokado in mango, za podružnice kaktus (bodičasto hruške). Perutnine in govedine je veliko. Meso je navadno kuhamo ali pečemo na žaru, svinjina je sočno meso, ki se uporablja in naredi svojo pot v mnoge tradicionalne jedi. Morski sadeži so pomembni tudi v mehiški kuhinji, velikan kozice, morske pse in žarki so le ena od številnih eksotičnih vrst, ki bi lahko okus, običajno na žaru s poprom in čilijem.U mehiški restavraciji je treba in tekila, alkoholna pijača prvotno je okoli Tequila, mesta v zahodni mehiški državi Jalisco. Narejena je iz agave, in običajno vsebuje 38-40% alkohola, vendar pa so nekatere vrste 43-46% alkohola.

Hrvaška, z glavnim mestom Zagreb, se nahaja na križišču poti med Srednjo Evropo in Sredozemljem. Odlikuje jo naravna lepota, bogata kultura in tradicija. Vpliv mediteranske kulture prepoznamo v številnih spomenikih iz obdobja antike, starorimskega obdobja in zgodnjega srednjega veka. Hrvaška ponuja vrsto turističnih rekreacij, od letovanja na morju, lova, ribolova, planinarjenja, turnih pohodov in kolesarjenja, zdraviliškega turizma in ogledovanja ter občudovanja starih kulturnih spomenikov. Sodobna turistična ponudba je dolga, a začeli so jo Avstrijci, katerim je dolgo pripadala skoraj vsa vzhodno jadranska obala. U Hrvaški lahko na majhnih razdaljah doživimo morje, kras, planine porasle z gozdovi in več izrednih naravno in kulturnih znamenitosti, vpisanih v seznam svetovne deiščine. Hrvaška združuje želje sodobnih nomadov, da si odpočijejo, rekreirajo, zavajo in obogatijo duh. Hrvaška je prekrasna dežela mediteranskih mest, nedotaknjene narave, številnih otočkov in nepozabnih narodnih parkov. Gostoljubnost ljudi, toplo, čisto in modro morje, lepa mesta, idilične vasi so užitek za vsakega človeka. Hrvaška nudi številne apartmaje in sobe v družinskim hišah in vilah, kmečki turizem, hotele, kampe, restavracije, konobe, zabavo in rekreacijo. Hrvaška se deli na regije: Istra, Kvarner, Severna Dalmacija...

 

Mehiška restavracija Hrvaška Ponudba