...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Kotor

 

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Kotor, Aktivni turizem Kotor, Kultura Turizem Kotor Kot tudi Gastronomija Kotor, Nočno življenje Kotor, Prenosi Kotor.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Kotor

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Kotor Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Kotor je mesto vpisano v seznam svetovne dediščine pri UNESCU in leži v istoimenskem zalivu in ima izredno kulturno in pomorsko preteklost.
Do potresa leta 1979 je bil poleg Dubrovnik najbolje ohranjeno utrjeno mesto ob Jadranu s številnimi spomeniki od 9. stoletja naprej. Kotor so še istega leta vpisali v seznam ogrožene svetovne dediščine.
Staro mesto sodi med najbolj ohranjene srednjeveške urbane pozidave v tem delu Sredozemlja. Naselje je ohranilo značilno strukturo mest iz 12. do 14. stoletja. V asimetričnem sklopu ozkih ulic in trgov ob vznožju strmega hriba so številni spomeniki srednjeveške arhitekture. V zgodnjem srednjem veku so postavili utrdbo, ki jo je v naslednjih stoletjih obkrožil mogočen varovalni kompleks. Sedanje razsežnosti je dobil v 14. stoletju. Obzidje, ki ga zaradi izvrsne statične zasnove niso mogli resno načeti niti najhujši potresi, meri skupa 4,5 km. Zidovi so debeli od 2 do 15 m, posamezne utrdbe pa so visoki tudi do 20 m. Mesto ima obliko razpotegnjenega trikotnika. Kopno je...

 

Kotor - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba