...
 
 

Prireditve in zabave Kotor

 

Zabavne vsebine so danes pomemben del turizma. Kot turizem napreduje, je potreba po vsebini turiste časa, porabljenega na bolj zabaven in prijeten način. Tako je potreba po zabavnih vsebin spodbudilo različne projekte, ki se osredotoča na igranje turistov, kot so gledališke predstave, koncerte, športne aktivnosti, različnih tekmovanjih, festivalih in mnogi drugi. Široka paleta zabavnih vsebin nudimo turistom napolnjena počitnice in veliko srečnih spominov.

Kotor je mesto vpisano v seznam svetovne dediščine pri UNESCU in leži v istoimenskem zalivu in ima izredno kulturno in pomorsko preteklost.
Do potresa leta 1979 je bil poleg Dubrovnik najbolje ohranjeno utrjeno mesto ob Jadranu s številnimi spomeniki od 9. stoletja naprej. Kotor so še istega leta vpisali v seznam ogrožene svetovne dediščine.
Staro mesto sodi med najbolj ohranjene srednjeveške urbane pozidave v tem delu Sredozemlja. Naselje je ohranilo značilno strukturo mest iz 12. do 14. stoletja. V asimetričnem sklopu ozkih ulic in trgov ob vznožju strmega hriba so številni spomeniki srednjeveške arhitekture. V zgodnjem srednjem veku so postavili utrdbo, ki jo je v naslednjih stoletjih obkrožil mogočen varovalni kompleks. Sedanje razsežnosti je dobil v 14. stoletju. Obzidje, ki ga zaradi izvrsne statične zasnove niso mogli resno načeti niti najhujši potresi, meri skupa 4,5 km. Zidovi so debeli od 2 do 15 m, posamezne utrdbe pa so visoki tudi do 20 m. Mesto ima obliko razpotegnjenega trikotnika. Kopno je branila trdnjava Sveti Ivan na hribu, drugi dve stranici pa sta bili dosegljivi le preko morja oziroma reke Škurde.
Po...

 

Prireditve in zabave Kotor Ponudba