...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Herceg Novi

 

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Herceg Novi, Aktivni turizem Herceg Novi, Kultura Turizem Herceg Novi Kot tudi Gastronomija Herceg Novi, Nočno življenje Herceg Novi, Prenosi Herceg Novi.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Herceg Novi

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Herceg Novi Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Herceg Novi je večje, povsem turistično naselje ob vhodu v Boko Kotorsko. Razprostira se po strmem pobočju od 10 do 150 m nad morjem, vzdolž prelepih zalivčkov in plaž, z dolgimi stopnišči in značilnimi primorskimi stavbami. Mesto je oaza zelenja na sicer precej sušni kamniti obali. Ugodna klima omogača rast običajnemu sredozemskemu rastlinju in še 250 različnim vrstam tropskih in subtropskih rastlin, ki so jih daljnih dežel sem prinesli domači mornarji.

Herceg Novi je središče 25km dolge riviere, ki se razteza od Njivic do Kamenarov pod najvišjim vrhom tega dela jadranske obale, 1893 m visokim Orjenom. Mesto ima blago sredozemsko podnebje. Poletno vročino blažijo morski in planinski vetriči.

Zgodovina Herceg-Novega je tisočletna. Bogati jo žlahtna kulturna tradicija, ki so jo zapustila obdobja Ilirov, Grkov in Rimljanov. Njegov najpomembnejši graditelj je bil bosenski kralj Tvrdko I. leta 1382. Dogradil, utrdil in olepšal pa ga je vojvoda ali herceg Stijepan Vukčić v 15. stoletju. Po njem se mesto imenuje Herceg, temu so...

 

Herceg Novi - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba