...
 
 

Domače restavracije

Domače restavracije v svoji bogati kuhinje z lokalnimi jedmi, značilnimi za regijo, v kateri se nahajajo. Tu najdemo tradicionalne jedi, pripravljene na tradicionalen način, večinoma izdelani iz lokalnih proizvodov, ki se gojijo na tem področju. Na ta način turistično ali gost restavracije izpolnjuje gastronomsko kulturo območja, in posebne načine priprave hrane. Vedno bolj, lokalne restavracije, povezane z eko-turizma in kmečkega turizma, kjer je gost izpolnjuje in način pridelovanje hrane, ki je služil z njim na krožniku. Tako je v obalnih območjih vrtnin, pripravljene kuhane, je meso pečeno na ražnju, a ribje mladic na žaru ali kuhano v juhi, v območjih svinjine poteh in jagnječjega mesa pečenega na ražnju, mesne in kebab na žaru, kuhamo domače juhe perutnina, se zelenjava kuhana kot obara, je divjačino pripravimo golaž in dušimo in rečne ribe, pripravljene na vilice ali pa bo kot na 'ribji paprikaš' Obstajajo seveda različne vrste domačega kruha in slaščic, ki po tradicionalnih receptih, prilagojen načinu življenja in razpolago sestavine.

 
 

Domače restavracije Ponudba