Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Split

 

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Split, Aktivni turizem Split, Kultura Turizem Split Kot tudi Gastronomija Split, Nočno življenje Split, Prenosi Split.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Split

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Split Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Split je mesto in pristanišče na polotoku med Kaštelanskim zalivom in Splitskim kanalom. Gospodarsko, prometno, kulturno, turistično, središće Dalmacije in sedež Splitsko-dalmatinske županije. S skoraj 200 000 prebivalci, Split je največje mesto ob hrvaškem delu Jadranskega morja. V turistično živahnem mestu je veliko hotelov, ob obali pa več kopališč in pet marin. Split ima izjemno veliko kulturnih spomenikov ter arheološki, etnografski, zgodovinsko-pomorski in prirodoslovni muzej, galerijo Meštrović in narodno gledališče. Najlepši razgled na Split in okolico ter bližnje otoke je z vzpetine Marjan (175m) na zahodnem delu polotoka z najlepšim splitskim parkom, kjer je tudi živalski vrt.
Predhodnica Splita je bila Aspalathos, ki so jo postavili grški trgovci v dobro zavarovanem zalivu. V drugem in tretjem desetletju našeg štetja naj bi nastale večje zgradbe in latinski viri navajajo ime Spalatum. Za vsa nadaljnja obdobja je mesto zaznamovala veličastna palača, ki jo je ok. 300 n.š. dal zgraditi rimski cesar Dioklecijan. Dioklecijanova palača in staro mesto Split je vpisano v...

 

Split - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba