...
 
 

Slaščičarna Crna Gora

 

Slastičarne so srčkane restavracije, ki ponujajo veliko in pestro izbiro tort, piškotov, sladoleda iz tradicionalnih sadnih okusov različnih nenavadnih priprav, sladoledne kupe, sadne solate, čokoladne dobrote in sladice, pripravljene, da bi zadovoljili različne okuse gostov in jim presenečenje ponudbo. Vsak pecivo ima svoje skrivne recepte za torto ali torto, okus torte in sladoled potem, ko je znano, na katero se vračajo ljudje. Nekateri slaščičarne in njihove sladice so tako znani, da so glavna turistična atrakcija v mestu. Danes slaščičarne razvili omejiti umetnost, tako da so pecivo kuharji, ki so tudi na športnem področju konkurirajo v razvoju pravih umetniških del v videzu in okusu. Nekdanji majhna slaščičarna so bile ustvarjene lepe slaščice restavracije, s prijetno vzdušje in poletne terase za bolj udobno uživanje okusov, kjer je vse odvisno od zadovoljstvo kupca.

Crna Gora s jedne strane izlazi na jadransko – mediteranski geografski prostor, a s druge strane, preko Panonskog bazena, povezuje se sa Srednjom Evropom. Prostor Crne Gore je pun kontrasta. Tako se na prostoru manjem od 200 km zračne linije izdvajaju tri regije: primorska regija (Crnogorsko primorje), regija srednje Crne Gore i planinsko-dolinska regija.
Crna Gora je prostorno mala, ali po prirodnim komparativnim prednostima te bogatstvu kulturno – historijskih znamenitosti predstavlja jednu od najljepših receptivnih turističkih destinacija. Na Crnogorskom primorju nalaze se brojne pjeskovite i šljunčane plaže. Crnogorsko primorje spada u grupu najtoplijih i najsunačanijih turističkih regija Europe.
Iako se ubraja u grupu mediteranskih zemalja, Crna Gora predstavlja i tipično planinsko područje. Prostori iznad 1000 metara nadmorske visine zauzimaju čak 60,5% prostora. Crnogorski planinski vijenac koji se preostire od Maglica, Volujka i Bioca na zapadu, pa do Prokletija na istoku, ispresijecan veličanstvenim kanjonima Pive, Komarnice, Susice, Tare i Morace, okićen sa preko 35 živopisnih jezera predstavlja jednu od najatraktivnijih i ekološki najočuvanijih planinskih regija Europe.
Stari grad Kotor i kanjon Tare su izuzetne vrijednosti i pod zaštitom UNESCO-a...

 

Slaščičarna Crna Gora Ponudba