...
 
 

Kulturni turizem Varaždin

Kulturni turizem je opredeljena kot potovalne osebami zunaj stalnega prebivališča z namenom iskanju novih doživetij in izkušenj, ki izpolnjujejo njihove kulturne potrebe. Kulturni turizem vključuje tudi pred kratkim obiske kulturnih in zgodovinskih spomenikov v daljni in nedavni zgodovini turističnih destinacij, muzejih in galerijah, cerkvah, glasbenih in gledaliških prireditev in predstav, glasbenih in, in obiske koncertov pop kulture. Da se šteje, da je kulturni turizem motivirano učenje o kulturne dediščine, umetnosti in kulture življenja in dela v državi obiskano turistično območje. Značilnosti povpraševanja za to vrsto kulture, označen s tem, da gre za širok spekter turistom zajemajo različne starostne skupine in izobraževanja, vendar z navedbo, da je interes za kulturo povečuje s starostjo. Kulturni turizem je mlajša veja turizma, ki izhaja iz potreb vseh izobraženih turistov in njihove potrebe delati na sebi, učenje in zabavo z uvedbo zgodovino in tradicijo, in je spodbudila ustvarjalne kulturne dejavnosti, povezane z dejavnostmi, ki so se ohranili iz preteklosti, kot so učenje tradicionalnih veščin skozi kulturno turističnega proizvoda z vero, gostinstvo in turizem literature ali sodobno umetniško produkcijo.

Varaždin, mesto skladnosti in pristnosti, je privlačno turistično središče. Mesto Varaždin je vse do današnjih dni varoval vsa bitne značilnosti mesta glasbe, baroka in cvetja. Vsak bo v Varaždinu občutil duh prejšnjih stoletij, gostoljubnost Varaždincev in lepoto življenja v tem malem, ali toplem mestu.
Sprehajanje mestom in zelenilo sprehajališč V. Jagića vedno ustvarja dobro raspoloženje, a lepo urejeno cvetje na mestnih ulicah in trgovinah je pravi dokaz zakaj Varaždin nazivamo mestom cvetja.T oplo mestno jedro mesta Varaždina ustvarjajo ohranjene palače in stare mestne hiše. Številne varaždinske cerkve in samostani skladno popolnujejo sliko mesta, a njihovi stolpi delajo Varždin mestom cerkvenih zvonikov. Mestne ulice vodijo do osrednjega mestnega trga s znano Mestno stavbo. Popularni Korzo je mesto vsakega Varaždinca ker je del vsakodnevnice da se tam popije kava, ali prigrizne varaždinski klipič v družbi prijateljev, ali poslovnih parnerov.
Varždin je mesto čigava se bogata kulturna dediščina prepleta s sodobnim življenjem pa je tradicija prisotna skoraj povsod. Začetkom jeseni Špancir fest pripelje v mesto mojstre starih cehov, na ulicah gostujejo igralci, pevci, klauni in vsi prinašajo živahnost na ulice staromestne jezgre. A...

 

Kulturni turizem Varaždin Ponudba