...
 
 

Kulturni turizem Smučišče Kobla

Kulturni turizem je opredeljena kot potovalne osebami zunaj stalnega prebivališča z namenom iskanju novih doživetij in izkušenj, ki izpolnjujejo njihove kulturne potrebe. Kulturni turizem vključuje tudi pred kratkim obiske kulturnih in zgodovinskih spomenikov v daljni in nedavni zgodovini turističnih destinacij, muzejih in galerijah, cerkvah, glasbenih in gledaliških prireditev in predstav, glasbenih in, in obiske koncertov pop kulture. Da se šteje, da je kulturni turizem motivirano učenje o kulturne dediščine, umetnosti in kulture življenja in dela v državi obiskano turistično območje. Značilnosti povpraševanja za to vrsto kulture, označen s tem, da gre za širok spekter turistom zajemajo različne starostne skupine in izobraževanja, vendar z navedbo, da je interes za kulturo povečuje s starostjo. Kulturni turizem je mlajša veja turizma, ki izhaja iz potreb vseh izobraženih turistov in njihove potrebe delati na sebi, učenje in zabavo z uvedbo zgodovino in tradicijo, in je spodbudila ustvarjalne kulturne dejavnosti, povezane z dejavnostmi, ki so se ohranili iz preteklosti, kot so učenje tradicionalnih veščin skozi kulturno turističnega proizvoda z vero, gostinstvo in turizem literature ali sodobno umetniško produkcijo.

On the west -side of Gorenjska region is situated the lake of Bohinj, one of the pearls of that region and of the entire Slovenia in general.
Near the lake of Bohinj, just 5 km away, is settled Bohinjska Bistrica, the largest town on the area of Bohinj lake, above which has found his place the Kobla-ski resort. The view on the lake of Bohinj and on the mount of Triglav-the highest peak in Slovenia, give to any skier and visitor of the ski resort Kobla an unique experience.
Kobla was the first ski resort in Slovenia in 1914.-which is a less known fact, and it is the only one reachable by train, because is situated on a significantly lower highness then the other ones-521m above sea. For the same reason here is where the lower wiry, who lead at the nearest ski-paths, starts. The ski resort has some easier and medium difficulty ski paths, and the longest ski-path has 6000m.
Regarding the technical equipment of the ski resort it’s important to say that in the last years there...

 

Kulturni turizem Smučišče Kobla Ponudba