Gastronomija Smučišče Kanin
Gastronomija in turizem imajo veliko skupnega, tako da je razvoj enega brez drugega skoraj nepredstavljivo. Če se vrnemo nekaj let v preteklosti, je turizem znašal ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ter ogled naravnih lepot, kot so nacionalni parki, naravni parki, in splošno krajine, ki se ve, da je lepa. Če sreče ekipe, vendar je na njegovo potovanje spremlja lep čas, mu je uspelo, da bodo imeli polno sijaj naravnih lepot, sicer pa, lahko rečemo z gotovostjo, da je v celoti užival študijo kulturne in naravne lepote. Kot je povečal življenjski standard, povečati je treba ponuditi različne vsebine v turizmu. Eden od najbolj udoben način za spoznavanje ljudi s kulturo in način življenja ljudi na določenem območju, je s hrano. Tako je poleg lepega vremena in naravne lepote na voljo v turistični industriji in gastronomije. S pomočjo različnih kulinaričnih dobrot lahko gost ali turistične seznanjeni z dobrotami, ki so doma v mestu, ki jih predstavljamo. Skozi lahko stare avtentične jedi videli, kako se življenje na tem območju, ko je izgledal kot kakšen živil uporabljajo in kakšne metode priprave hrane so znani, raznolikost rastlinskih in živalskih vrst na tem območju, tako na podeželju in v mestih, celinskih in obalnih, lahko vsak obrok povedati, zgodovinsko in kulturno zgodbo.
U sjeverozapadnom dijelu Slovenije, na obroncima Julijskih Alpi iznad turističkog mjesta Bovec i rijeke Soče na visini višoj od 2000m nalazi se skijaški centar Kanin. Sa njegovih se skijaških staza pruža nevjerojatan pogled na vrhove Julijskih Alpi s jedne strane i Jadranskog mora sa druge, te na rijeku Soču u nizini.
Kanin je jedino slovensko skijalište čije staze prelaze nadmorsku visinu od 2000m. Visoko iznad šume, u alpskom ambijentu, skijaški centar Kanin na površini od 30 hektara i u rasponu od 1600-2300 metara nadmorske visine, nudi 15 km skijaških staza. Visoka nadmorska visina garantira ugodno skijanje na debelom plaštu prirodnog snijega od prosinca do početka svibnja, a južna pozicija skijališta te dobra osunčanost staza onemogućava njihovo zaleđivanje.
Do skijališta se dolazi gondolom koja u trajanju od 30-35 min. prijeđe nadmorsku visinu od 1600m. Pored skijanja moguće je prakticirati snowboard, rafting na snijegu, penjanje po zaleđenim vodopadima, noćno sanjkanje itd. Škole skijanja, snowboarda, telemark i carving skijanja dostupne su svima onima koji žele poboljšati svoj nivo skijanja u jednoj od ovih disciplina. Interesantna je mogućnost skijanja u tri države, jer...